Barcelona i la Mar

Activitats, formació i noticies al voltant de la realitat del mar

Notícies

Rescaten el tresor fotogràfic del violinista del Marqués de Comillas a Instagram

Un tresor fotogràfic, ocult durant 70 anys, ha estat rescatat dins d’una maleta familiar. La troballa documenta la vida a bord del transatlàntic Marqués de Comillas. TV3 ha tingut accés a aquest material, que també ha permès treure de l’anonimat el seu autor, Josep Coté Abós.

Josep Coté Abós va néixer el 1894, i durant els anys 40 va formar part de la tripulació del transatlàntic Marquès de Comillas. De nit, era el violinista de l’orquestra. I de dia, feia de fotògraf.

Toni Millán, net polític de Josep Coté, fa parlar cada setmana per Instagram el seu avi polític, que ara tindria 122 anys. I ho fa amb les fotografies que va fer el mateix Josep Coté, totes inèdites. Unes fotografies que haurien desaparegut si un dia no hagués obert una antiga maleta que corria per casa.

És un tresor que ha estat ocult més de 70 anys i que retrata la vida a bord durant les llargues travesses per l’ Atlàntic. Però quan tracta de reconstruir les peces d’aquest trencaclosques, el Toni es veu desbordat.

El Museu Marítim és un dels principals dipositaris del poc arxiu que s’ha conservat de la companyia Transatlàntica, naviliera que va arribar a tenir un centenar de barcos, com ara el Marqués de Comillas, que portava el títol del seu fundador, el controvertit Antonio López.