Barcelona i la Mar

Activitats, formació i noticies al voltant de la realitat del mar

Barcelona i la MarDesayunos itinerantesFNOB

22 marzo 2019: energías renovables en el océano


Foto: Carlos Clastre

El viernes 22 de marzo en el FNOB, asistimos a un nuevo desayuno con un debate muy interesante. Esta vez el debate versó sobre energías renovables y coche eléctrico y nos acompañó Xavier Sabaté , responsable de proyectos medioambientales del Port de Barcelona y Salvador Ejarque, presidente de AUVE ( Asociación de usuarios de vehículos eléctricos). También tuvimos como invitado a Jordi Barinaga, ex Director técnico del proyecto  Acciona 100% EcoPowered.

Carlos Clastre y Adolf Romagosa habían dado muchas vueltas a este desayuno, porque querían incluir también la aplicación de estos temas  la navegación en todos sus aspectos, pero al final han creído que era más conveniente abordar el tema desde un punto más generalista y didáctico, tarea que le corresponderá a Xavier y una aplicación concreta como es el coche eléctrico que le correspondía a Salvador Ejarque y que también estuvo con nosotros el día 22 como estrella invitada de la FNOB, para hablar de la aplicación  renovables en el océano…

Los alumnos de la Salle Barceloneta nos grabaron en vídeo.

Al finalizar, Mónica Camprubí nos mandó este Whatsapp: «Gràcies per l’esmorzar i la xerrada molt interessant perquè si s’aconsegueix concienciar a tothom d’ utilitzar les energies renovables i posar a terme tot el que ens varau explicar en un futur pròxim tindrem una Barcelona més sana. Els ponents han fet que se’ns fes curta la xerrada!!!! Fins aviat!!»

Y Oscar Viñas nos envió este comentario: «Gràcies Xavier i Felicitats per l’exposició d’ahir. Sorprenent, reveladora i presentada amb humor i elegància. No és fàcil posar llum a un tema q crea tanta controvèrsia i convèncer un grup com nosaltres que no negarem que som una mica toca…nassos. La revolució de la que parles, quan abans, millor!»

Y Xavier Sabaté comentó: «A l’interessant col·loqui de l’esmorzar d’ahir, va haver una intervenció posant de manifest que els interessos de les companyies energètiques tradicions la, en particular les que perforaven per trobar més petroli i gas, impedirien o retardarien la inevitable transició de què parlàvem. Vaig respondre que els bancs i els fons d’inversió ja s’estaven retirant d’aquestes inversions. Avui he trobat aquesta notícia del Washington Post de fa uns dies on s’afirma que el Fons Sobirà Noruec, un dels més importants del món, ha retirat set mil cinc-cents milions de dòlars d’aquestes activitats relacionades amb petroli i gas:

https://www.washingtonpost.com/business/divestment-hurt-apartheid-can-it-save-the-planet/2019/03/08/392aa7c4-41b3-11e9-85ad-779ef05fd9d8_story.html?noredirect=on&utm_term=.33e7392376fa

 Salvador Ejarque concluyó: «Cert, jo tb he fa temps q vaig llegint noticies q Qatar i China, estan desvian inversions cap a macroplantas de FV.
Afortunadament, el mon es comença a donar compte q no es pot cremar tan petroli.»