Barcelona i la Mar

Activitats, formació i noticies al voltant de la realitat del mar

Marina BadalonaNotícies

El port que mai no va existir: el port de Barcelona

José Mª Pérez, veí de la Marina, en va plantejar la següent activitat
El polígon industrial de la Zona Franca és una espècie única en el seu context. Un espai dins de el terreny portuari que compta amb una gran extensió i la propietat pública del seu sòl, fet únic en tota la comunitat de ciutats portuaries a Europa. El motiu d’aquestes característiques sense precedents va ser un projecte oblidat que mai es va dur a terme: el port franc de Barcelona.

Amb la transcendència històrica i social que aquesta construcció podría haver exercit al barri de La Marina, Marc Garcia López, director de l’Òficina estratègica de l’àmbit del Pla del delta del Llobregat de l’Ajuntament de Barcelona, presenta la xerrada “El port que mai no va existir:

Els origens de la Zona Franca”. L’acte tindrà lloc el pròxim dilluns 6 de maig a les 19h, a la Biblioteca Francesc Candel.

L’activitat comptarà amb l’introducció de Abdó Florencio Pavía, President de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Comerciants de La Marina així com hi serà moderat per Yohany Limpias Ayala, presidenta d’aquest diari.

El col·loqui versarà sobre el orígens del projecte, els motius darrere les seves cancel·lacions constants i la importancia històrica i comercial que hauria representat pels barris de La Marina.