Barcelona i la Mar

Activitats, formació i noticies al voltant de la realitat del mar

ActivitatsAjuntament de Barcelona

Havaneres vora de la mar a la Barceloneta

El dissabte 29 de juny a partir de les 21 h el Port Vell acollirà la 34a Trobada d’Havaneres ‘Barcelona Cara al mar’, la cita més rellevant de cançó marinera de Barcelona.

Fa més de trenta anys que els amants de la cançó marinera tenen el mes de juny a Barcelona una cita ineludible amb el món de l’havanera. La trobada ‘Barcelona cara el mar‘ està organitzada per  l’Associació d’Amics de les Havaneres  i enguany celebra la 34a edició. La primera trobada va tenir lloc l’any 1986, a la sorra de la platja en el passeig Marítim, però les següents ja s’han fet sempre al  passeig, on abans hi havia els “tinglados” del port. Des d’aquella primera trobada organitzada per diversos simpatitzants de les havaneres del barri de la Barceloneta la festa ha anat creixent en participació i prestigi.

Enguany en la primera part actuaran els grups Mar Brava i Sons de Taverna i en la segona, Son de l’Havana i Ultramar que oferiran diferents peces del variat repertori del gènere. Durant l’entreacte, a més, es comptarà amb la participació de la Coral Mediterrànea. Per finalitzar, com no podia ser d’una altra manera, cantaran conjuntament “El meu avi” i “La Bella Lola” i en acabar s’oferirà el tradicional cremat a tots els assistents.

La trobada d’enguany està dedicada a la senyora Conxita Morera, secretària de l’Associació d’Amics de les Havaneres, traspassada l’any passat.

La presentació anirà a càrrec de Gerard Carrión, periodista de Ràdio Estel.