Barcelona i la Mar

Activitats, formació i noticies al voltant de la realitat del mar

Ajuntament de BarcelonaConfraria de Pescadors de BarcelonaNotíciesPort de Barcelona

La processó del Carme reviu el llegat mariner de la Barceloneta

Diverses poblacions de la costa catalana celebren la festivitat de la Mare de Déu del Carme, la patrona de la gent de mar. Mariners, pescadors i tota mena de navegants li reten culte perquè els protegeixi dels perills més habituals del mar.

A Barcelona la festa es va celebrar a la Barceloneta, al barri mariner per excel·lència de la ciutat. La festa va ser organitzada per la Confraria de pescadors de la Barceloneta juntament amb la parròquia de Sant Miquel, que cada any el treu la imatge de la Mare de Déu del Carme en processó. Després de recórrer les aigües del port a bord d’una «golondrina» es fva fer una missa presidida per la Mare de déu en un altar improvisat al moll, on se li fan ofrenes. Finalment, la festa va concloure amb una actuació d’una coral de la Barceloneta, un element molt tradicional del barri.

La Barceloneta és el barri mariner per excel·lència i per això encara manté un bon reguitzell de tradicions lligades a la gent de mar. Una de les més destacades és la processó del Carme, la patrona dels navegants, que es farà dissabte 14 de juliol a la tarda.

Més informació: barcelona.cat