Barcelona i la Mar

Activitats, formació i noticies al voltant de la realitat del mar

ActivitatsMuseu Marítim de Barcelona

La Festa de la Sal 2019

 

Oscar Viñas Cabrera, ens informa de la celebració de la Festa de la Sal a l’Escala i destaca la majestuosa presència del Pailebot Santa Eulalia, del Museu Marítim de Barcelona.

Deixem un fragment de la temática de la Festa de la Sal.

La Festa de la Sal va néixer per commemorar el tercer centenari de la construcció de l’Alfolí de la Sal, antic magatzem al qual arribava la sal per mar, procedent de les salines d’Eivissa o Torrevella, i des d’on es distribuïa pels pobles de l’interior. És una festa de participació popular en memòria i homenatge als orígens pescadors i salazoneros de l’Escala, que recrea com era la vida quotidiana fa més de cent anys. Inclou una mostra d’oficis mariners, escenes de la vida quotidiana de l’època, balls tradicionals …

Continuar llegint

Consultar l’agenda de l’Escala