Barcelona i la Mar

Activitats, formació i noticies al voltant de la realitat del mar

NotíciesTV3

La pujada imparable del nivell del mar serà més ràpida i més greu del que es creia

TV3 comparteix la següent notícia sobre la pujada del nivell del mar i les seves conseqüències:

 

L’any 2100, el nivell del mar haurà pujat gairebé un metre respecte a finals del segle XX i causarà el desplaçament de 250 milions de persones si no es redueixen les concentracions de CO2 i altres gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera. Aquesta és una de les conclusions de l’informe especial sobre els oceans presentat aquest dimecres a Mònaco per l’IPCC (Grup Internacional sobre el Canvi Climàtic).

Fins i tot amb les previsions més optimistes de reducció d’emissions, el 2050 moltes ciutats costaneres i petites illes patiran cada any grans inundacions. Es preveu que a finals de segle puguin tenir una magnitud del doble o el triple que les actuals. A partir de mitjans de segle hi haurà inundacions greus cada any.

Continuar llegint…