Barcelona i la Mar

Activitats, formació i noticies al voltant de la realitat del mar

ActivitatsNotícies

Alumnes de Deltebre assumeixen rols de pescadors, pescaters o biòlegs per aprendre sobre pesca sostenible

Les escoles de l’Assumpció i de Riumar de Deltebre (Baix Ebre) han estrenat aquest dilluns una nova activitat educativa i lúdica sobre la pesca marítima que impulsa el GALP Mar de l’Ebre.

Es tracta de quatre tallers que «sensibilitzen» els nens i les nenes sobre la necessitat de pescar de forma sostenible. Aprenen les arts de pesca tradicional, convertint-se en petits patrons i mariners, també repassen les principals espècies de peix i marisc que es comercialitzen, les talles mínimes que s’exigeix per no afectar el recurs pesquer i la necessitat de prevenir i gestionar els residus que acaben a la mar. Justament la lliçó més ben apresa de tots els menuts és la consciència sobre l’emergència climàtica que afecta el planeta. «Venen molt preparats i estan mentalitzat amb els residus. Venen amb carmanyoles i botelles d’acer inoxidable. Els professors estan fent una gran tasca», ha destacat el pescador Salvador Manera, creador d’aquesta experiència.

Aquest salt generacional esperançador també es percep en el treball que fan les escoles en relació a les «intel·ligències emocionals».

Més informació.